x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forum: Felicitari din Germania

Forum: Felicitari din Germania

26 Aug 2004   •   00:00

Consilier ministerial al insarcinatului Guvernului federal pentru cultura si media, Matthias Buth a tinut sa felicite Jurnalul National pentru editia speciala de colectie din luna aprilie, despre sasii din Romania, intitulata "Nemtii nostri".

"Stimate domnule Tuca, Deutsche Welle este postul pentru strainatate al Germaniei, o institutie de transmisie care relateaza despre Germania si lumea intreaga pe canale radio si tv. Noi urmarim cu deosebita atentie dezvoltarea diverselor redactii in Europa de Sud-Est, mai cu seama pe aceea a redactiei romanesti, care este condusa competent de domnul Robert Schwartz. El mi-a adus in atentie un interesant articol din excelentul dumneavoastra ziar, pentru care as dori sa va felicit. E vorba de editia de colectie a Jurnalului National din aprilie 2004, intitulata "Nemtii nostri", care aduce in atentia unui larg public romanesc faptul ca, in 1910, circa 800.000 de germani au trait cu placere in Romania, iar multi inca ar dori sa se intoarca in aceasta frumoasa tara, desi circumstantele politice i-au indepartat, asa cum Jurnalul National a observat corect. (...) Pentru mine, Romania este parte integranta a Europei. In Romania se varsa Dunarea in mare. Astfel, Germania si Romania sunt inseparabil si mereu legate una de alta."

Cu salutari prietenesti, Dr. Matthias Buth, consilier ministerial al insarcinatului Guvernului federal pentru cultura si media.

×
Subiecte în articol: diaspora