x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost membru al Brigăzilor Roșii, arestat în Argentina

Fost membru al Brigăzilor Roșii, arestat în Argentina

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   12:00
Fost membru al Brigăzilor Roșii, arestat în Argentina

Un fost membru al Brigăzilor Roșii a fost arestat în Argentina. El a fost condamnat la 27 ani de închisoare în Italia pentru infracțiuni legate de terorism. Brigăzile Roșii reprezintă un grup de stânga care a activat în anii 70 și 80 în Italia.

Poliția din Buenos Aires l-a arestat pe Leonardo Bertulazzi, un fost membru al Brigăzilor Roșii, căutat de justiția italiană pentru crime comise în numele grupului de extremă stânga, a anunțat guvernul argentinian, potrivit Reuters.

Bertulazzi este acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv răpire și asociere criminală. El se afla de ani de zile în Argentina ca refugiat, statut pe care l-a pierdut în actuala administrație a președintelui Javier Milei.

Premierul italian Giorgia Meloni a salutat vestea arestării, menționând că Bertulazzi a fost deja condamnat în Italia la 27 de ani de închisoare pentru infracțiuni legate de terorism.

Grupul Brigăzile Roșie de extremă stângă a activat în Italia în anii 1970 și 1980. Membrii organizației au devenit cunoscuți pentru diverse crime, inclusiv răpirea și uciderea fostului prim-ministru italian Aldo Moro.

(sursa: Mediafax)

×