x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul președinte al statului Chile, mort într-un accident de elicopter

Fostul președinte al statului Chile, mort într-un accident de elicopter

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   10:45
Fostul președinte al statului Chile, mort într-un accident de elicopter
Sursa foto: Hepta

Fostul președinte chilian Sebastián Piñera, care a avut două mandate, a murit într-un accident de elicopter la vârsta de 74 de ani, scrie BBC.

Corpul fostului președinte a fost recuperat de marina chiliană după prăbușirea într-o regiune în care, potrivit ziarului spaniol El País, își petrecea vacanțele cu familia sa în fiecare februarie.

Alte trei persoane aflate la bordul elicopterului au supraviețuit după ce aceasta s-a prăbușit într-un lac din apropierea orașului Lago Ranco din sudul țării.

Anunțând trei zile de doliu și o înmormântare de stat, succesorul său de stânga în funcția de președinte al Chile, Gabriel Boric, i-a adus un omagiu călduros lui Piñera.

Sebastián Piñera a fost creditat cu o creștere economică rapidă în timpul primului său mandat, între 2010 și 2014. În străinătate, el a fost poate cel mai bine cunoscut pentru că a supervizat salvarea spectaculoasă a 33 de mineri blocați timp de 69 de zile, în Atacama în 2010, o poveste care a impresionat întreaga lume.

Cu toate acestea, cel de-al doilea mandat al său, din 2018 până anul trecut, a fost marcat de tulburări sociale violente.

(sursa: Mediafax)

×