x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul comandant al navei naufragiate Costa Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

Fostul comandant al navei naufragiate Costa Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

11 Feb 2015   •   23:34
Fostul comandant al navei naufragiate Costa Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

Un tribunal italian a anunţat miercuri că l-a condamnat la 16 ani şi o lună de închisoare pe Francesco Schettino, fostul comandant al navei de croazieră Costa Concordia, al cărei naufragiu s-a soldat cu moartea a 32 de persoane acum trei ani, în largul coastelor italiene.

Francesco Schettino a fost găsit vinovat în special de omucidere şi de naufragiul pachebotului, de către judecătorii tribunalului din Grosseto (Toscana), unde s-a deschis procesul său în primă instanţă, în iulie 2013.

Preşedintele tribunalului a dat citire sentinţei în absenţa acuzatului, potrivit imaginilor prezentate în direct de mai multe posturi de televiziune italiene, scrie Tribune de Geneve.

Anterior, în cursul zilei, Francesco Schettino, 54 de ani, a denunţat maşinaţiunile ale căror victimă a fost încă din primele momente ale dramei. “Am trăit trei ani în malaxorul mediatic, a cărui violenţă, dacă nu este trăită, este dificil de înţeles”, a declarat fostul comandant al navei Costa Concordia, înainte ca lacrimile să-i întrerupă pledoaria în faţa instanţei.

Parchetul ceruse 26 de ani de închisoare pentru Schettino, în timp ce avocaţii săi au pledat pentru achitarea lui, afirmând că naufragiul a fost un accident care i s-ar fi putut întâmpla oricărui marinar.

Procurorii italieni au mai solicitat arestarea lui Schettino, pentru a se evita orice tentativă de fugă, dar tribunalul nu a precizat dacă va da curs acestei solicitări imediat. (M.C)

 

×