x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul ministru grec al Apărării Akis Tzohatzopoulos arestat preventiv pentru spălare de bani şi corupţie

Fostul ministru grec al Apărării Akis Tzohatzopoulos arestat preventiv pentru spălare de bani şi corupţie

17 Apr 2012   •   12:22
Fostul ministru grec al Apărării Akis Tzohatzopoulos arestat preventiv pentru spălare de bani şi corupţie

Fostul ministru grec al Apararii Akis Tzohatzopoulos, acuzat de spalare de bani si acte de coruptie, a fost plasat in arest preventiv la Atena, anunta surse judiciare, citate de AFP.

Arestat in urma cu o saptamana la domiciliul sau din Atena, fostul ministru socialist Akis Tzohatzopoulos, 72 de ani, a fost mutat in penitenciarul Korydallos, in vestul capitalei Greciei, dupa petrecerea Pastelui in sediul Securitatii generale din Atena.

Decizia plasarii in arest preventiv a fost luata de un judecator special de instructie, cu argumentul ca "suspectul ar putea comite noi delicte".

Tsohatzopoulos urmeaza sa fie judecat in termen de sapte luni de o instanta penala speciala formata din trei judecatori. Pentru delictul de spalare de bani, el risca intre 20 si 25 de ani de inchisoare.

Fostul ministru este suspectat ca a omis sa declare in vila din zona Acropole, desi avocatii sai sustin ca faptele sunt oricum prescrise. (Mediafax)

×