x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus acuză UE de lipsă de responsabilitate privind Ucraina

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus acuză UE de lipsă de responsabilitate privind Ucraina

de Agerpres    |    21 Feb 2014   •   20:16
Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus acuză UE de lipsă de responsabilitate privind Ucraina

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, recunoscut pentru opiniile sale eurosceptice, a acuzat, vineri, Uniunea Europeană de "lipsă de responsabilitate" în ce priveşte Ucraina, avertizând totodată împotriva "iluziei rezolvării crizei prin organizarea de noi alegeri".

"În ce priveşte Occidentul, este vorba despre o enormă lipsă de responsabilitate sub forma alimentării ambiţiilor şi iluziilor radicalilor din Ucraina şi din Vest că ar exista în mod real o alegere între Est şi Vest", a spus Klaus.

"A pune Ucraina să aleagă între Est sau Vest se aseamănă cu dezintegrarea ei", a adăugat fostul preşedinte al Republicii Cehe (2003-2013).

"Ideea că această problemă poate fi rezolvată prin organizarea de alegeri anticipate nu este decât o altă iluzie", a mai spus Klaus, potrivit căruia "Ucraina este, în mare măsură, un stat artificial care cuprinde teritorii anexate de URSS abia după al Doilea Război Mondial şi care reprezintă în acelaşi timp leagănul culturii ruse şi căminul a zeci de milioane de ruşi".

Fostul preşedinte ceh a mai estimat că "Occidentul a contribuit la declanşarea unei crize pe care nu şi-o doreşte, de fapt, şi ale cărei consecinţe nu şi le-a asumat", potrivit comunicatului difuzat înainte de anunţarea acordului între puterea şi opoziţia de la Kiev. 

×
Subiecte în articol: vaclav klaus violente kiev