x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul primar din Sfântu Gheorghe a câştigat procesul la CEDO

Fostul primar din Sfântu Gheorghe a câştigat procesul la CEDO

16 Feb 2010   •   00:00

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis condamnarea statului român la rambursarea sumei de 2.755 de euro fostului primar al oraşului Sfântu Gheorghe, care fusese amendat pentru că a scos drapelul de pe Primărie, a relatat AFP.

În 2002, când era primar la Sfântu Gheorghe, unde majoritatea locuitorilor sunt maghiari, Albert Almos a dispus scoaterea drapelului de pe Primărie şi traducerea numelui oraşului în maghiară pe documentele municipalităţii.

După un control al prefectului, s-a semnat un proces-verbal de amendare a primarului, în iunie 2002, cu echivelentul a 2.755 de euro. Albert Almos a contestat procesul-verbal de amendare, susţinând că nu era menţionată data la care s-a tradus numele oraşului pe documentele oficiale.

Toate instanţele române au respins contestaţia primarului fără să-şi motiveze deciziile şi fără referinţe la argumentele de nelegalitate, adică lipsa datei.

Curtea de la Strasbourg, în unanimitate, a dat câştig de cauză fostului primar, arătând că prin lipsa motivării corepunzătoare a sentinţelor i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. România a fost condamnată să ramburseze suma cu care a fost amendat reclamantul ca daune morale. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe