x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul rege exilat al Spaniei se întoarce în țară. Juan Carlos a scăpat de acuzațiile de delapidare

Fostul rege exilat al Spaniei se întoarce în țară. Juan Carlos a scăpat de acuzațiile de delapidare

19 Mai 2022   •   16:00
Fostul rege exilat al Spaniei se întoarce în țară. Juan Carlos a scăpat de acuzațiile de delapidare

Juan Carlos se va întoarce în Spania pentru prima oară din august 2020, când a plecat în exil din cauza acuzațiilor de delapidare, scrie AFP.

Fostul rege locuiește în Emiratele Arabe și revine în țara sa doar pentru o scurtă vizită. Cele trei anchete în care a fost vizat au fost închise în luna martie 2022. 

Juan Carlos va călători la Sanxenxo, în Galiţia  iar apoi la Madrid unde se va întâlni cu fiul său, actualul rege Felipe al VI-lea și soția acestuia, Sofia, precum și cu alți membri ai familiei, după care se va întoarce la Abu Dhabi. 
"Această vizită este conformă cu dorinţa Majestăţii Sale Juan Carlos de a călători cu regularitate în Spania pentru a-şi vizita familia şi prietenii într-un cadru privat", se arată în comunicatul casei regale. 

Fostul monarh a venit la putere în 1975, după moartea dictatorului Franco, și a abdicat în 2014, în favoarea fiului său, din cauza scandalurilor legate de sustragere de fonduri. Din cauza imaginii create de tatăl său, Felipe al VI-lea a decis, în martie 2020, i-a retras tatălui său alocația anuală de circa 200.000 de euro și a renunțat la moștenirea tatălui său.

 

×
Subiecte în articol: juan carlos