x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotografie document. Vezi aisbergul care a scufundat Titanicul!

Fotografie document. Vezi aisbergul care a scufundat Titanicul!

02 Apr 2012   •   19:33
Fotografie document. Vezi aisbergul care a scufundat Titanicul!

O fotografie originala alb-negru a blocului de gheata care a scufundat Titanicul a fost descoperita. Instantaneul a fost realizat de un pasager al RMS Carpathia, vaporul care a mers in ajutorul celor 705 de supravietuitor ai tragediei din aprilie 1912. Pe Titanic se aflau 2.228 de pasageri.

Helen Waldron, in varsta de 73 de ani, nepoata lui Nelle Snyder, a povestit pentru Star Tribune felul in care bunica ei isi amintea de tragedia prin care a trecut.

Potrivit lui Helen, Nelle si John au fost impinsi de la spate sa urce intr-o barca de salvare. Ca multi alti pasageri ai Titanicului, si ei credeau ca vasul "este imposibil de scufundat".

Imaginea a intrat in posesia lui John Pillsbury Snyder, un barbat din Minnesota in varsta de 24 de ani, care se intorcea in America din luna de miere, cu sotia lui, Nelle, la bordul Titanicului, scrie Daily Mail.

Fotografia a fost facuta de Mabel Fenwick, care s-a imprietenit cu familia Snyder, dupa ce acestia au fost salvati si au ajuns pe RMS Carpathia.

In imagine este vizibila si una dintre barcile de salvare pe care s-au refugiat pasagerii Titanicului, dupa impactul cu aisbergul.

Autenticitatea fotografiei este dovedita si de cateva scrisori schimbate de membrii familiei Snyder, care dovedesc ca acestia se aflau la bordul Titanicului. In una dintre ele, John Snyder anunta reintoarcearea in SUA.

×
Subiecte în articol: fotografie catastrofa titanicului aisberg