x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotograful care l-a prins pe Hollande la iubită este cel care a descoperit-o pe fiica secretă a lui Francois Mitterrand!

Fotograful care l-a prins pe Hollande la iubită este cel care a descoperit-o pe fiica secretă a lui Francois Mitterrand!

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    14 Ian 2014   •   11:13
Fotograful care l-a prins pe Hollande la iubită este cel care a descoperit-o pe fiica secretă a lui Francois Mitterrand!

Sebastien Valiela este autorul fotografiilor apărute în revista mondenă Closer, cu preşedintele Francois Hollande şi actriţa Julie Gayet, presupusa sa iubită. “Pentru a se putea întâlni cu Julie Gayet, Francois Hollande riscă mult”, mărturiseşte fotograful, care a vorbit pentru prima oară de la declanşarea scandalului, potrivit MyTF1News.

Nu e protejat suficient!

Fotografiile sale au declanşat un seism, aducând în faţa publicului această poveste. Intervievat luni de RTL, fotograful paparazzi Sebastien Valiela a declarat că, spre deosebire de fostul preşedinte Francois Mitterrand, Francois Hollande nu este bine protejat.

Mazarine

În 1994, Valiela a fost autorul unei fotografii care a făcut înconjurul lumii: cea care a aratat-o lumii pe Mazarine Pingeot, fiica secretă a lui Francois Mitterrand. “M-am ocupat aproape de toţi preşedinţii din ultima vreme. Pentru fotografia cu Mazarine, de exemplu, trebuia să fii la circa 300 de metri distanţă. Erau 15 bodyguarzi, era foarte supravegheată, eram departe, aveam un obiectiv foarte mare”, explică acesta.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Francois Hollande. “Aproape că nu există securitate” în jurul apartamentului, situat în arondismentul VIII, în apropiere de Palatul Elysee, unde preşedintele se întâlnea cu actriţa Julie Gayet, a declarat pentru RTL fotograful.

Risca foarte mult, pentru a se întâlni cu actriţa


“Cred că preşedintele nu este bine protejat, că există o problemă de securitate şi pentru a se putea duce la întâlnire cu Julie Gayet risca foarte mult”, a insistat Valiela.

Fotograful a mai declarat că s-ar fi putut atenta fără nicio problemă la viaţa lui Francois Hollande, pentru că, în fiecare seară se expunea, nu era nicio securitate în zonă. “Preşedintele a făcut turul casei sub ochii mei, pentru a-şi găsi loc într-o parcare, era pe un scuter, cu casca nelegată şi cu o maşină în spate”, a spus el.

Pe de altă parte, “nimeni nu îl proteja pe preşedinte când era în apartament”, a continuat el. “În momentul în care preşedintele intra în apartament, garda pleca”, adaugă Valiela.
Fotograful se declară surprins de această lipsă de securitate în jurul preşedintelui, apreciind că, în mod normal, un dispozitiv în jurul preşedintelui ar trebui să fie mai numeros decât cel în cazul lui Hollande.

Fotografiile, comandate de revista Closer


Sebastien Valiela a precizat că aceste fotografii au fost o comandă din partea revistei Closer. “M-am instalat acolo după Crăciun, la 26 decembrie”, spune el, precizând că anterior a început să sape la subiect începând cu luna martie.

“Aflase mai multă lume. Povestea ar fi ieşit la iveală automat”, a mai spus el. Întrebat cât a cerut pe fotografii, el s-a mulţumit să spună:”Aţi fi dezamăgiţi să aflaţi preţul. Este o poveste franco-franceză. Începând din momentul în care ai o comandă, nu poţi cere la fel de mult ca atunci când oferi la licitaţie fotografiile, şi ai adversari de la alte ziare. Că a fost vorba despre Mazarine sau despre Julie Gayet, acestea sunt poveştile pe care le-am vândut cel mai ieftin”, a adăugat el în încheiere.

Apartamentul unor mafioţi?

Presa scrie că scandalul declanşat de presupusa relaţie sentimentală a preşedintelui Francois Hollande cu actriţa Julie Gayet a luat o întorsătură neaşteptată după ce s-a aflat că apartamentul unde cei doi îşi consumau aventura ar fi fost împrumutat acesteia din urmă de o altă actriţă, Emmanuelle Hauck, care ar fi avut la rândul ei relaţii cu doi mafioţi corsicani.
Emmanuelle Hauck a fost căsătorită cu Michel Ferracci, acesta din urmă fiind condamnat anul trecut în luna noiembrie la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani, ei doi jucând împreună în filmul denumit chiar “Mafiosa”. După ce s-au despărţit, ea a trăit împreună cu Francois Masini, asasinat în luna mai 2013 într-o aparentă reglare de conturi.

Găsit cu ajutorul unei agenţii imobiliare

În declaraţii acordate publicaţiilor L'Express şi Le Monde, Ferracci susţine că Emmanuelle ar fi găsit acel apartament pur şi simplu cu ajutorul unei agenţii imobiliare. Potrivit publicaţiei Valeurs Actuelles, acest apartament, situat în apropierea sediului Preşedinţiei franceze, a aparţinut unui mare om de afaceri, căruia nu-i dă numele, iar acum ar fi în proprietatea unui miliardar, şi acesta anonim, care “ajută artiştii”. De asemenea, potrivit aceleiaşi publicaţii, apartamentul ar fi fostul locul unor întâlniri discrete şi pe vremea preşedinţiei lui Jacques Chirac!
Pe de altă parte, presa franceză consideră puţin probabil ca ministrul de Interne Manuel Valls să nu fi ştiut de aventura lui Hollande cu Julie Gayet şi despre acest apartament, de unde rezultă numeroase speculaţii, precum cea din Le Point, care acreditează ipoteza că dezvăluirea acestei aventuri de către publicaţia Closer ar fi un posibil act de trădare din partea lui Valls.
Pe lângă faptul că şi-a înşelat partenera, pe Valérie Trierweiler, care după ce a aflat vestea s-a internat în spital “pentru odihnă şi câteva analize medicale”, este de aşteptat ca preşedintele Hollande să se confrunte şi cu întrebări legate de acest misterios apartament la conferinţa de presă programată pentru marţi şi a cărei temă principală trebuia să fie situaţia economică.
Francezii sunt înţelegători

În ciuda tuturor acestor dezvăluiri, această escapadă nu pare să-i fi afectat şi mai mult popularitatea lui Hollande, care a înregistrat o scădere semnificativă anul trecut, scrie AFP.
Aceste dezvăluiri apar în cea mai dificilă perioadă pentru preşedintele socialist, care spera că va lăsa în urmă un an 2013 catastrofal, marcat mai ales de incapacitatea sa de a reduce şomajul.

Un sondaj publicat duminică a arătat însă că popularitatea sa, oricum foarte scăzută, nu a fost afectată şi mai mult de acest scandal, 77% dintre cei chestionaţi fiind de părere că este vorba de o problemă strict personală a preşedintelui.

×