x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fragmente din carlinga avionului EgyptAir prăbuşit, localizate în "mai multe situri"

Fragmente din carlinga avionului EgyptAir prăbuşit, localizate în "mai multe situri"

16 Iun 2016   •   12:56
Fragmente din carlinga avionului EgyptAir prăbuşit, localizate în "mai multe situri"

Fragmente din carlinga avionului companiei EgyptAir, care s-a prăbuşit în Marea Mediterană pe 19 mai, au fost localizate în "mai multe situri principale", a anunţat miercuri seară comisia egipteană de anchetă într-un comunicat, scrie AFP.


Avionul Airbus A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbuşit cu 66 de persoane la bord, dintre care 40 de egipteni şi 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive ce urmează să fie stabilite.

O navă a companiei franceze Deep Ocean Search (DOS) care participă la operaţiunile de căutare, 'John Lethbridge', a "localizat mai multe situri principale unde se află fragmente din carlingă", a informat comunicatul comisiei de anchetă.

"Echipa de căutare şi anchetatorii prezenţi la bord vor stabili o hartă de repartiţiei fragmentelor din carlingă", a continuat documentul.

'John Lethbridge', echipat cu un robot submarin capabil să localizeze şi să recupereze la mare adâncime cutiile negre, a ajuns pe 9 iunie în Egipt pentru a se alătura operaţiunilor de căutare într-o zonă cuprinsă în insula greacă Creta şi Egipt.

Comisia de anchetă a avertizat luni că pe 24 iunie cele două cutii negre vor înceta să emită. Un vas al Marinei franceze, Laplace, a detectat pe 1 iunie semnalul uneia dintre cutii.

Ipoteza atentatului, avansată iniţial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a incidentului tehnic: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbuşire, semnalând fum în cabină şi o defecţiune a computerului care gestionează comenzile.

Sursa: AGERPRES

×