x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii iau caimacul

Francezii iau caimacul

de Irina Cristea    |    27 Iul 2007   •   00:00
Francezii iau caimacul
Sursa foto: INDRANIL MUKHERJEE/

Aproape jumătate din directorii executivi europeni cu cele mai mari salarii sunt francezi, această este concluzia unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Guardian.

Aproape jumătate din directorii executivi europeni cu cele mai mari salarii sunt francezi, această este concluzia unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Guardian.

Francezii conduc intr-un clasament neoficial al directorilor de firmă cu cele mai mari salarii din Europa. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, concluzia unui studiu in acest sens, bazat pe informaţii obţinute pe parcursul anului trecut, dezminte numeroasele informaţii apărute in presa europeană despre cecurile "grase" incasate de directorii executivi britanici.

MAŞINI ŞI COSMETICE. De departe, cel mai bine plătit "bos" european este Carlos Ghosn, directorul executiv de la Renault Nissan. Libanez de origine, născut in Brazilia şi crescut in Franţa, Ghosn a obţinut anul trecut 33 de milioane de euro, de şapte ori mai mult decăt in anul 2005. Această sumă nu include insă şi veniturile obţinute de francez in calitate de şef la Nissan, ci doar la Renault, firmă care a cumpărat pachetul majoritar al fostei firme japoneze in urmă cu opt ani.

Pe locul al doilea in clasament se află bosul de la compania de cosmetice L’Oreal, Jean-Paul Agon, cu un venit de 14 milioane de euro pe anul 2006. El este urmat de directorul băncii italiene UniCredit, Alessandro Profumo, cu 13 milioane de euro. Directorul executiv de la Vodafone, Arun Sarin, este al patrulea in clasament, cu aproape 11 milioane de euro.

In clasamentul publicat in 2006, cei mai bine plătiţi 20 de şefi europeni au incasat venituri cu 59% mai mari decăt cele obţinute de boşii din anul precedent.

Motivul pentru care numărul francezilor din acest top este atăt de ridicat il reprezintă, potrivit The Guardian, faptul că in Franţa ei au acces, mai mult decăt in alte state, la posibilitatea de a cumpăra acţiuni ale firmei, privilegiu de care se bucură un număr restrăns de angajaţi.

×
Subiecte în articol: externe