x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezul care trăieşte în casă cu 400 de reptile

Francezul care trăieşte în casă cu 400 de reptile

20 Sep 2018   •   17:43
Francezul care trăieşte în casă cu 400 de reptile

O cobră pe măsuţa de cafea, o ţestoasă de 50 de kilograme în grădină şi un aligator de doi metri în pat. Aşa arată casa unui francez pasionat de reptile, care îşi împarte spaţiul locativ cu 400 de vieţuitoare, relatează Reuters joi. 

Philippe Gillet, în vârstă de 67 de ani, a strâns de-a lungul a două decenii, în locuinţa sa de pe valea Loarei în apropierea oraşului Nantes, o colecţie impresionantă de reptile, printre care şerpi cu clopoţei, tarantule şi şopârle. 

Gillet spune că cei doi aligatori, botezaţi Ali şi Gator, au fost salvaţi de la o fermă unde erau crescuţi pentru a li se recolta pielea, iar restul reptilelor sunt animale de companie abandonate sau donate. 

"Cred că nu este corect să tratăm aceste animale aşa cum o facem pentru că nu le înţelegem", a declarat colecţionarul pentru Reuters după ce şi-a hrănit aligatorii cu nişte carne de pui. 

"Nu le înţelegem, le urâm, credem că sunt groaznice. Dar după ce ne obişnuim cu ele, vin când le chemi, le poţi chema să vină să mănânce ceva, spre exemplu'', spune bărbatul. 

Gillet susţine că are toate autorizaţiile necesare pentru a deţine şi transporta animalele la spectacolele ambulante pe care le organizează, în cadrul cărora încearcă să familiarizeze publicul cu reptilele. 

Colecţionarul subliniază că rezidenţii nu sunt deranjaţi de aceşti vecini mai puţin obişnuiţi şi vin deseori să servească o cafea, împăcaţi cu gândul că şerpii periculoşi sunt ţinuţi într-o cameră prevăzută cu două rânduri de uşi. 

Pompierii de la serviciul local sunt totuşi mai precauţi: au instrucţiuni să nu intre în casa colecţionarului în caz de urgenţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: reptile franta Philippe Gillet