x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande acceptă să lase Marii Britanii timp pentru a pregăti negocierea ieşirii din UE

Francois Hollande acceptă să lase Marii Britanii timp pentru a pregăti negocierea ieşirii din UE

21 Iul 2016   •   23:15
Francois Hollande acceptă să lase Marii Britanii timp pentru a pregăti negocierea ieşirii din UE

Preşedintele francez, Francois Hollande, s-a declarat joi de acord să lase timp premierului britanic, Theresa May, pentru ca aceasta să poată pregăti negocierile în vederea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, reafirmând însă că doreşte ca guvernul de la Londra să iniţieze cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar, transmite AFP.

Hollande a făcut această declaraţie la Palatul Elysee în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul Theresa May, ce a urmat primei lor întrevederi bilaterale.

'Nu putem avea discuţii, prenegocieri înaintea negocierii. Dar putem pregăti această negociere', a indicat preşedintele francez. 'Dar o repet, cu cât mai repede cu atât mai bine, în interesul comun al Europei, al Marii Britanii şi economiilor respective', a adăugat el.

De asemenea, Hollande a reafirmat că, din punctul său de vedere, Marea Britanie nu ar trebui să aibă acces la piaţa unică europeană dacă elimină libertatea de circulaţie, adică dreptul cetăţenilor europeni de a lucra în această ţară.

La rândul ei, Theresa May a declarat că doreşte ca şi după ieşirea din UE relaţiile economice dintre ţara sa şi blocul comunitar să fie 'cât mai strânse posibil' şi să se 'maximizeze oportunităţile atât pentru Marea Britanie cât şi pentru UE'. În ceea ce priveşte imigraţia, ea a menţionat că Marea Britanie 'îşi va asuma' rolul în controlul acestuia.

Anterior acestei întrevederi, Theresa May a precizat că nu va activa anul acesta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează formal procesul retragerii din blocul comunitar.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: francois hollande Marea Britanie ue brexit