x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Mitterrand ar fi cerut să i se administreze o injecţie letală pentru a scăpa de suferinţa provocată de cancer

Francois Mitterrand ar fi cerut să i se administreze o injecţie letală pentru a scăpa de suferinţa provocată de cancer

12 Apr 2012   •   10:39
Francois Mitterrand ar fi cerut să i se administreze o injecţie letală pentru a scăpa de suferinţa provocată de cancer

Potrivit unei carti scrise de doi jurnalisti francezi, Denis Demonpion si Laurent Léger, fostul presedinte al Frantei Francois Mitterand ar fi cerut pe 8 ianuarie 1996 sa-i fie "scurtat calvarul" si sa i se administreze o injectie letala pentru a scapa de suferinta cancerului, informeaza Le Nouvel Observateur.

Mitterand nu este singurul presedinte francez a carui sanatate este discutata in carte. Demonpion si Léger sustin ca actualul sef de stat al Frantei, Nicolas Sarkozy, ia niste pastile ilegale pentru a-l ajuta sa faca fata stresului si oboselii, mai scrie Le Nouvel Observateur.

Francois Mitterand suferea de cancer de 14 ani, insa intotdeuna si-a tinut ascunsa boala. Claude Gubler, medicul sau personal, a dezvaluit acest secret intr-o carte, in care precizeaza ca i s-a cerut sa falsifice toate documentele despre sanatatea presedintelui, pentru a nu se afla ca acesta era incapabil sa-si mai indeplineasca atributiile.

×