x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Franța și SUA își intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu

Macron: Franța și SUA își intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   22:20
Macron: Franța și SUA își intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu
Sursa foto: hepta

Franța și Statele Unite vor depune mai multe eforturi pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu, a declarat sâmbătă președintele Emmanuel Macron, scrie Reuters.

„Ne dublăm eforturile împreună pentru a evita o explozie regională, în special în Liban”, a declarat Macron într-o declarație comună cu Joe Biden în timpul vizitei de stat a președintelui american în Franța.

Franța și Statele Unite au lucrat în ultimele luni pentru a încerca să dezamorseze tensiunile, Parisul prezentând propuneri scrise ambelor părți, menite să oprească înrăutățirea relațiilor dintre Israel și Hezbollah la graniță.

Statele Unite au lucrat, de asemenea, la această problemă, dar diplomații au declarat că au existat probleme în coordonarea eforturilor.

Macron a declarat că cele două țări au dezvoltat „o coordonare strânsă” în cadrul discuțiilor „cu Israelul, pe de o parte, și cu Libanul și toate părțile implicate, pe de altă parte”.

Biden nu a menționat Libanul în scurta declarație și, de asemenea, nu a menționat Iranul, despre care Macron a spus că adoptă o strategie de escaladare în regiune.

„Cele două țări ale noastre sunt hotărâte să exercite presiunile necesare pentru a opri această tendință”, a declarat Macron.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Macron conflict Orientul Mijlociu