x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa a efectuat raiduri aeriene antiteroriste în Niger

Franţa a efectuat raiduri aeriene antiteroriste în Niger

18 Noi 2021   •   22:00
Franţa a efectuat raiduri aeriene antiteroriste în Niger

Aviaţia militară franceză a efectuat, joi, raiduri aeriene asupra unor poziţii islamiste de pe teritoriul statului Niger, iar zeci de combatanţi au fost ucişi sau răniţi, informează cotidianul Le Figaro.

"Este vorba despre o operaţiune de oportunitate", a declarat joi seară colonelul Pascal Ianni, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei franceze.

Franţa a utilizat avioane de vânătoare, drone de tip Reaper şi elicoptere militare Tigre în operaţiunea care a vizat poziţii islamiste din sud-vestul statului Niger, în apropierea frontierelor cu Mali şi Burkina Faso.

Potrivit colonelului Pascal Ianni, au fost atacaţi aproximativ 40 de combatanţi islamişti. "Zona vizată este o zonă în care este activ grupul terorist denumit Stat Islamic în Sahara. Aproximativ 20 de militanţi islamişti au fost neutralizaţi, iar restul au fost dispersaţi", a declarat oficialul militar francez. Armata franceză utilizează cuvântul "neutralizat" referindu-se la suspecţi ucişi sau răniţi. Nu este clar câţi militanţi islamişti au fost ucişi şi câţi au fost răniţi în aceste raiduri aeriene.

Franţa a decis în iunie reorganizarea efectivelor militare implicate în operaţiuni antiteroriste în zona Sahel. Bazele militare Kidal şi Tessalit, situate în nordul statului Mali, au fost predate serviciilor de securitate locale. Franţa menţine militari în baza din Tombouctou, dar intenţionează să reducă de la 5.000 la 2.500-3.000 de membri efectivele militare din Mali până în 2023. Armata franceză este activă din 2013 în Mali, Burkina Faso şi Niger, efecuând operaţiuni împotriva filialelor reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raiduri aeriene