x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa, împotriva fenomenului de bullying. O aplicaţie va fi instalată pe dispozitivele copiilor

Franţa, împotriva fenomenului de bullying. O aplicaţie va fi instalată pe dispozitivele copiilor

19 Noi 2021   •   21:30
Franţa, împotriva fenomenului de bullying. O aplicaţie va fi instalată pe dispozitivele copiilor
Sursa foto: bodnarchuk/Getty Images/iStockphoto

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, lansează o aplicaţie împotriva bullying-ului. Preşedintele doreşte schimbarea legii pentru a eficientiza controlul parental. În România, 9 din 10 cazuri de bullying au loc la şcoală.

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă lansarea unei aplicaţii împotriva bullying-ului şcolar, precum şi o modificare a legii privind extinderea controlului parental asupra tuturor gadgeturilor folosite de copii.

„Din păcate, astăzi, bullying-ul continuă în şcoli, pe reţelele de socializare, fără niciun moment de pace pentru victime", a declarat Macron într-un videoclip publicat pe contul său de Twitter.

De asemenea, preşedintele doreşte schimbarea legii pentru a eficientiza controlul parental, aşa că aplicaţia va fi instalată pe fiecare dispozitiv folosit de copii.

La începutul acestui an, Macron a lansat linia de ajutor -3018- pentru a reduce numărul de cazuri de bullying în şcoli.

România este pe locul 3 în Europa privind bullying-ul, arată un studiu realizat de World Vision România.

Aproximativ 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenţei în drum spre şcoală sau în timpul pauzelor, iar 9 din 10 cazuri de bullying au loc la şcoală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bullying