x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța închide frontierele pentru majoritatea călătoriilor din afara UE

Franța închide frontierele pentru majoritatea călătoriilor din afara UE

30 Ian 2021   •   18:00
Franța închide frontierele pentru majoritatea călătoriilor din afara UE

Premierul francez Jean Castex a anunțat noi restricții dure la frontierele Covid-19, astfel încât, de duminică, accesul călătorilor din afara UE este interzis, cu excepția celor în călătorii esențiale, relatează BBC.

Cerințele de testare din interiorul UE vor fi, de asemenea, înăsprite,scrie Mediafax

Infecțiile rămân mari în Franța, în ciuda înăspririi recente a regulilor.

Noile restricții vor afecta inclusiv Marea Britanie, acum nu mai este în UE, dar ministrul britanic al transporturilor a clarificat pe Twitter că modificarea nu va avea impact asupra transportatorilor de mărfuri către sau dinspre Marea Britanie.

Posibilitatea unui al treilea blocaj național în Franța a fost analizată pe tot parcursul săptămânii, în urma avertismentelor din partea oficialilor de rang înalt din domeniul sănătății că ar fi nevoie de aceasta, pe fondul unor rate mari de spitalizare și răspândirii noilor tulpini.

Dar vineri Castex a spus într-o declarație televizată că blocajul ar putea fi prevenit. "Cunoaștem impactul grav [al unui blocaj]. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare șansa de a evita unul", a spus el.

Conform regulilor introduse duminică, toate sosirile din afara UE, cu excepția cazurilor vitale. De asemenea, toți cei veniți din interiorul UE vor trebui să prezinte un test PCR, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri. Această regulă se aplica anterior numai sosirilor aeriene și maritime, nu și celor care sosesc pe șosea.

În afară de noile reguli de călătorie, premierul a mai spus că marile centre comerciale nealimentare se vor închide, în timp ce regulile de lucru la domiciliu vor fi consolidate.

 

×
Subiecte în articol: franta restricţii de circulaţie