x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa - Ingrid Betancourt a fost eliberată

Franţa - Ingrid Betancourt a fost eliberată

de Marinela Nardin    |    04 Iul 2008   •   00:00
Franţa - Ingrid Betancourt a fost eliberată

Armata columbiană a reuşit să elibereze 15 ostatici deţinuţi de gherilele FARC (Forţele Armate Revoluţionare Columbiene) între care şi celebra ostatică Ingrid Betancourt (foto), fosta candidată ecologistă la Preşedinţia Columbiei.Armata columbiană a reuşit să elibereze 15 ostatici deţinuţi de gherilele FARC (Forţele Armate Revoluţionare Columbiene) între care şi celebra ostatică Ingrid Betancourt (foto), fosta candidată ecologistă la Preşedinţia Columbiei.

Toate televiziunile franceze au întrerupt programele pentru a transmite în direct ştiri despre eliberarea ei, după şase ani de captivitate, iar preşedintele Nicolas Sarkozy, care a promis că se va ocupa personal de eliberara ei, a apărut victorios la televiziune, înconjurat de familia fostei ostatice, care are dublă cetăţenie, columbiană şi franceză. Eliberarea ostaticilor s-a făcut în cursul unei operaţiuni comune a armatei şi a serviciilor secrete columbiene, prin infiltrarea unui spion la conducerea FARC.

CADOU DE "CRĂCIUN". Ingrid a fost răpită în 2002, în timpul campaniei electorale şi timp de şase ani a fost deţinută în junglă de gherilele marxiste. Franţa a organizat comitete de susţinere şi marşuri în favoarea eliberării ostaticei. Sarkozy s-a implicat personal, oferindu-se chiar să "meargă el însuşi" în jungla columbiană ca să o elibereze pe Ingrid. Franţa a avut două tentative nereuşite de eliberare a lui Ingrid Betancourt, prima în 2003, cînd un avion militar a aterizat în Brazilia, la graniţa columbiană şi a doua oară în aprilie 2008. Florence Aubenas, jurnalista franceză care a fost ţinută în captivitate în Irak alături de jurnaliştii români răpiţi şi ei acolo, în 2005, a declarat că vestea eliberării lui Ingrid este un "cadou de Crăciun în luna iulie‘‘.

×
Subiecte în articol: externe ingrid