x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța mai rămâne în carantină

Franța mai rămâne în carantină

15 Apr 2020   •   19:30
Franța mai rămâne în carantină

Unităţile de învăţământ din sistemul preuniversitar se vor redeschide în Franţa, în mod progresiv, începând din 11 mai, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Începând din 11 mai, vom redeschide progresiv creşele, şcolile, colegiile şi liceele”, a declarat, luni seară, preşedintele Emmanuel Macron, prelungind practic restricţiile privind deplasările până la această dată. „Prea mulţi copii, în cartiere populare, sunt privaţi de şcoli şi nu pot fi ajutaţi în acelaşi mod. Inegalităţile privind locuitul sunt din ce în ce mai marcante”, a subliniat Macron. În cazul învăţământului superior, cursurile se vor relua în săli abia în vară. Restaurantele, cafenelele, hotelurile, cinematografele, teatrele rămân închise. Festivalurile sunt anulate până cel puţin la jumătatea lunii iulie. „Situaţia va fi evaluată colectiv începând de la jumătatea lunii mai, săptămânal”, a precizat Macron.

 

Macron a dat asigurări că, începând din 11 mai, francezii vor putea să-şi procure măşti de protecţie, care ar putea fi obligatorii în anumite circumstanţe, spre exemplu în transportul în comun.


 


 


 

×