x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa poziţionează un portavion în Mediterană

Franţa poziţionează un portavion în Mediterană

04 Mar 2022   •   08:30
Franţa poziţionează un portavion în Mediterană

Portavionul francez Charles-de-Gaulle a fost poziţionat într-o zonă din estul Mării Mediterane pentru o misiune în sensul "descurajării" Rusiei, a anunţat joi seară ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.

Portavionul francez, care era utilizat în Misiunea antiteroristă "Clemenceau", a părăsit Ciprul şi va fi poziţionat într-o zonă din estul Mării Mediterane, pentru a fi bază a "misiunilor NATO de recunoaştere", a declarat Florence Parly, conform postului BFMTV şi cotidianului Le Figaro.

"Am redirecţionat portavionul astfel încât avioanele de vânătoare de la bord să poată contribui la intensificarea misiunilor de patrulare aeriană. Vrem să transmitem un mesaj pentru a descuraja Rusia să nu facă vreun pas în plus, pentru a nu depăşi limita reprezentată de Alianţa Nord-Atlantică. Ţările noastre sunt angajate printr-un pact de solidaritate, iar Rusia ştie că, dacă una dintre ţările noastre este atacată, întreaga Alianţă ar riposta", a atras atenţia ministrul francez al Forţelor Armate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron