x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța trimite în Ucraina sute de vehicule blindate și rachete Aster

Franța trimite în Ucraina sute de vehicule blindate și rachete Aster

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2024   •   11:20
Franța trimite în Ucraina sute de vehicule blindate și rachete Aster
Sursa foto: Hepta

Franța va livra Ucrainei „sute” de vehicule blindate și rachete Aster vechi, dar „încă funcționale” , ca parte a unui nou pachet de ajutor pentru Kiev în războiul său împotriva Rusiei, potrivit ministrului Apărării, Sébastien Lecornu, relatează Le Monde

„Pentru a menține o linie de front atât de mare, armata ucraineană are nevoie, de exemplu, de vehiculele noastre blindate frontale (VAB): aceasta este absolut esențială pentru mobilitatea trupelor ”, a explicat Lecornu într-un interviu pentru The Tribune, publicat sâmbătă seara.

„Acest echipament vechi, încă funcțional, va putea beneficia direct Ucraina în cantități semnificative. Putem vorbi despre sute dintre ele pentru 2024 și începutul lui 2025 ”, a adăugat el.

Transportoarele blindate VAB, vechi de peste 40 de ani, sunt înlocuite în armata franceză de vehiculele blindate Griffon de nouă generație.

Răspunzând solicitărilor din partea Kievului de a-și consolida capacitățile de apărare antiaeriană, Paris va „debloca și un nou lot de rachete Aster 30” pentru dispozitivul SAMP/T MAMBA, echivalentul american Patriot. „De asemenea, dezvoltăm muniții operate de la distanță într-un timp foarte scurt, pentru a le livra ucrainenilor în această vară ”, a adăugat ministrul.

Parisul ordonă industriei franceze de apărare să producă din ce în ce mai rapid pentru a satisface nevoile armatei sale și pentru a asigura sprijin pe termen lung pentru Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: blindate rachete ucraina franta