x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța va trimite vehicule blindate și rachete în Ucraina

Franța va trimite vehicule blindate și rachete în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2024   •   20:40
Franța va trimite vehicule blindate și rachete în Ucraina

Franța va livra sute de vehicule blindate vechi și rachete sol-aer noi Ucrainei, a declarat duminică ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat publicației La Tribune Dimanche, Lecornu a declarat că președintele Emmanuel Macron, în urma discuțiilor cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, i-a cerut să pregătească un nou pachet de ajutor, care va include echipamente franceze vechi, dar încă funcționale.

„Armata ucraineană trebuie să apere o linie de front foarte lungă, ceea ce necesită vehicule blindate; acest lucru este absolut crucial pentru mobilitatea trupelor și face parte din solicitările ucrainene", a spus el.

Acesta a precizat că Franța are în vedere furnizarea a sute de transportoare de trupe de primă linie în 2024 și la începutul anului 2025, dar și a unui lot de rachete sol-aer.

„Ucraina are o nevoie urgentă de o apărare sol-aer mai bună ... Rusia își intensifică loviturile, în special asupra civililor și a infrastructurii civile", a declarat ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: franta ucraina rachete vehicule blindate