x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fratele unuia dintre teroriştii kamikaze de la Bruxelles a devenit campion european la tekwondo

Fratele unuia dintre teroriştii kamikaze de la Bruxelles a devenit campion european la tekwondo

20 Mai 2016   •   11:56
Fratele unuia dintre teroriştii kamikaze de la Bruxelles a devenit campion european la tekwondo

Belgianul Mourad Laachraoui, fratele lui Najim Laachraoui, unul dintre cei doi jihadişti care s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, în data de 22 mai, a devenit campion european la taekwondo, joi seara la Montreaux (Elveţia).

Mourad Laachraoui, în vârstă de 21 ani, fratele mai mic al lui Najim Laachraoui, l-a învinsă în finala categoriei 54 kg pe spaniolul Jesus Tortosa (6-3).

Deja medaliat cu argint la Universiada de vară din 2015, Mourad Laachraoui, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, a oferit astfel Belgiei o primă medalie la aceste Campionate Europene, care se vor încheia duminică, precizează AFP.

Plecat în Siria, la începutul lui 2013, pentru a lupta alături de Statul Islamic (SI), Najim Laachraoui, bruxellez de origine marocană, bănuit că ar fi pregătit dispozitivele atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, este unul dintre cei doi terorişti care s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, în dat de 22 martie (32 de morţi în total, 16 pe aeroport şi alţi 16 la metrou).

La începutul lunii mai, în cadrul procesului unei filiere de recrutare a combatanţilor SI, Najim Laachraoui, judecat în lipsă, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
AGERPRES

×