x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fraţii Ţarnaev, principalii suspecţi ai atentatului din Boston, plănuiau noi atacuri

Fraţii Ţarnaev, principalii suspecţi ai atentatului din Boston, plănuiau noi atacuri

22 Apr 2013   •   10:47
Fraţii Ţarnaev, principalii suspecţi ai atentatului din Boston, plănuiau noi atacuri

Autorităţile americane cred că fraţii Ţarnaev, suspectaţi de comiterea atentatului din timpul maratonului de la Boston din 15 aprilie, plănuiau noi atacuri, deoarece deţineau numeroase dispozitive explozive, potrivit Europa Press.

"Avem motive să credem, bazându-ne pe probe, că ar fi urmat să atace şi pe alţi indivizi. Asta este ceea ce credem în acest moment", a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis, într-un interviu acordat duminică televiziunii americane CBS.

Davis a precizat că fraţii Ţarnaev aveau numeroase dispozitive explozive artizanale, precum bombele utilizate în atentatul din timpul maratonului - care au ucis trei persoane şi au rănit alte 187 - şi grenadele pe care le-au lansat asupra poliţiştilor în timpul urmăririi, precum şi o mare cantitate de muniţii.

Comisarul a dezvăluit că anchetatorii încearcă să determine originea acestui arsenal. 'Sperăm să aflăm de unde l-au obţinut', a mai spus Ed Davis.

Dzhokhar Ţarnaev a fost arestat vineri noapte. El a fost rănit în timpul capturării şi se află în stare gravă la spital. Tânărul se ascundea în curtea unei case şi, deşi rănit, a tras câteva focuri de armă spre poliţişti. Conştienţi că l-au încercuit, agenţii au aşteptat până când au reuşit să-l captureze în viaţă. Anuntul a fost primit cu aplauze si strigate de bucurie pe strazile orasului: mii de oameni au iesit in strada sa-i felicite pe politistii care, de 4 zile incoace, nu au avut liniste.

Fratele său, Tamerlan Ţarnaev, a murit cu 24 de ore înainte, după un schimb de focuri cu poliţia. Transportat de urgenţă la spital, el a suferit un atac de cord.

×