x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FSB a dejucat un atentat asupra unui tren de mare viteză din Rusia

FSB a dejucat un atentat asupra unui tren de mare viteză din Rusia

15 Aug 2011   •   06:50
FSB a dejucat un atentat asupra unui tren de mare viteză din Rusia

Serviciile de securitate ruse (FSB) au prevenit producerea unui atentat al rebelilor islamisti asupra Sapsan, asa cum este cunoscut primul tren de mare viteza din Rusia, care asigura legatura intre Moscova si Sankt Petersburg.

Conform editiei electronice de luni a cotidianului Kommersant, mai multi locuitori din Caucazul de Nord au fost arestati dupa ce au fabricat o bomba pe baza de ingrasaminte chimice si “nu mai aveau decat sa stabileasca ora producerii atentatului si sa-l comita'.

Comandantul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov declarase in urma cu o luna, in timpul unei intalniri cu presedintele rus, Dmitri Medvedev, ca FSB a dejucat un atentat important asupra infrastructurii de transport din regiunea Moscova, pregatit de patru locuitori din Caucazul de Nord. Toti suspectii au fost arestati si au facut marturisiri, adaugase Bornikov.

Un atentat cu bomba comis in noiembrie 2009 asupra unui tren care asigura legatura intre Moscova si Sankt Petersburg s-a soldat cu 28 de morti si 95 de raniti, fiind revendicat de rebeliunea islamista din Caucaz. Aceiasi insurgenti, etichetati de Moscova drept teroristi, au revendicat si atentatul sinucigas din 24 ianuarie de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu 37 de morti, dar si pe cele de la metroul din Moscova, comise in martie 2010 si care facut 40 de morti.

×