x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fundația Bill și Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei

Fundația Bill și Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei

18 Oct 2022   •   06:45
Fundația Bill și Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei
Sursa foto: Hepta

Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat că se va angaja să aloce 1,2 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile de eradicare a tuturor formelor de poliomielită la nivel mondial, scrie Reuters.

Guvernele și fundațiile își propun să elimine poliomielita în Pakistan și Afganistan, ultimele două țări în care virusul rămâne endemic.

"Ultimii pași spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundația noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită și suntem optimiști că îl vom vedea în curând", a declarat Mark Suzman, directorul general al Fundației Bill și Melinda Gates.

Luna trecută, Organizația Panamericană a Sănătății (PAHO) a declarat că Brazilia, Republica Dominicană, Haiti și Peru prezintă un risc foarte ridicat de reapariție a poliomielitei. Statul New York își accelerează eforturile de vaccinare a locuitorilor după ce virusul a fost detectat în probe de apă uzată. Cazuri au fost depistate, de asemenea, la Londra și Ierusalim.

În martie, un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că lumea se află într-un "moment periculos" în lupta împotriva unor boli precum poliomielita, după un focar de infecție în Malawi.

Anunțul a fost făcut înaintea unui moment cheie de promisiune care va fi găzduit în comun de Germania și de Inițiativa globală pentru eradicarea poliomielitei (GPEI) la 18 octombrie. Fundația Gates face parte din GPEI, un proiect major între guverne și organizații internaționale. Fundația a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la GPEI.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Fundația Bill & Melinda Gates