x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funeralii naționale pentru fostul premier nipon Shinzo Abe. Cât cheltuie guvernul Japoniei pentru ceremonie

Funeralii naționale pentru fostul premier nipon Shinzo Abe. Cât cheltuie guvernul Japoniei pentru ceremonie

06 Sep 2022   •   16:24
Funeralii naționale pentru fostul premier nipon Shinzo Abe. Cât cheltuie guvernul Japoniei pentru ceremonie

Autoritățile japoneze cheltuie 1,6 miliarde de yeni pentru funeraliile naționale ale fostului premier Shinzo Abe, scrie dpa. Acestea vor avea loc pe 27 septembrie.

Inițial, actualul guvern alocase 249 de milioane de yeni, dar între timp suma a fost majorată din cauza costurilor cu securitatea și primirea/cazarea oficialilor străini.

Până în prezent a fost dificil de calculat costurile legate de securitate şi de primire, dar acum ştim că vor participa reprezentanţi ai aproximativ 190 de delegaţii, inclusiv 50 de şefi de stat, aşa că am putut face o estimareȚ, a spus Hirokazu Matsuno, secretarul șef al executivului.

Shinzo Abe a fost asasinat pe 8 iulie, în timpul unui discurs de campanie în orașul Nara. Acesta avea 67  de ani și a fost cel mai longeviv premier al Japoniei. El a fost omorât cu o ramă artizanală. Asasinul a declarat că l-a ucis din cauza presupuselor legături ale lui Abe cu secta Moon, a sud-coreeanului Sun Myung Moon. Mama agresorului ar fi făcut donații importante către sectă care au ruinat familia. 

 

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe