x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funţionari din consulatul Greciei la Istanbul luau şpagă pentru vize

Funţionari din consulatul Greciei la Istanbul luau şpagă pentru vize

10 Iul 2015   •   16:32
Funţionari din consulatul Greciei la Istanbul luau şpagă pentru vize

Personalul consulatului Greciei la Istanbul va fi investigat de justiţia greacă pentru fapte de corupţie, după ce în urma unui control s-a descoperit emiterea ilegală a sute de vize de intrare în Grecia, transmite vineri agenţia EFE.

Ministrul grec însărcinat cu lupta împotriva corupţiei, Panayotis Nikoludis, a dat ordin să fie iniţiată ancheta şi, dacă va fi nevoie, să se pună sechestru pe patrimoniul celor investigaţi, se arată într-un comunicat emis de ministerul condus de acesta. În textul difuzat se precizează că respectivele infracţiuni de la consulatul grec au fost comise în perioada octombrie 2011 - septembrie 2014.

Combaterea corupţiei şi a spălării de bani constituie unul din elementele de bază ale programului guvernului stângii radicale Syriza, motiv pentru care premierul Alexis Tsipras l-a numit pe Nikoludis ministru de stat însărcinat cu coordonarea acestei activităţi.

În Grecia circulă de mai mulţi ani zvonuri despre emiteri ilegale de vize în mai multe consulate greceşti din Europa de Est, dar deocamdată nu s-a putut dovedi veridicitatea acestor relatări.

×