x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G8: Economia mondială continuă să fie în pericol

G8: Economia mondială continuă să fie în pericol

de Mihaela Matachita    |    08 Iul 2009   •   00:00

Liderii G8, ai celor mai industrializate state, reuniţi miercuri la L'Aquila, în Italia, consideră că economia mondială continuă să se confrunte cu "riscuri semnificative" şi este necesar să fie sprijinită, se arată în proiectul de document final, citat de Reuters.



Proiectul de document mai dezvăluie că nu s-a ajuns la un acord în privinţa măsurilor împotriva schimbărilor climatice. Un progres în privinţa mediului a fost împiedicat prin plecarea precipitată a preşedintelui Chinei, Hu Jintao, spre ţara sa ca urmare a incidentelor etnice violente din provincia Xinjiang, soldate cu 156 de morţi.

G8 cuprinde Statele Unite, Germania, Japonia, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Rusia. Summitul a început miercuri, la ora locală 13:45 (14:45, ora României), printr-un dejun de lucru la care s-a discutat situaţia economiei mondiale, după cum a precizat AFP. Până vineri, liderii G8 vor discuta despre încălzirea climei, combaterea sărăciei şi despre Iran, al cărui program nuclear îngrijorează comunitatea internaţională.

×
Subiecte în articol: externe