„Este incontestabil că tehnologiile de conectare au adus beneficii pentru viața de zi cu zi, însă reversul este riscul real ca unele dintre aceste gadgeturi să pună în pericol confidențialitatea și siguranța personală online”, a declarat Dame Caroline Dinenage, șefa Comitetului pentru Cultură, Media și Sport din Parlamentul britanic. Comitetul studiază problema de primăvara trecută, printre aparatele avute în vedere fiind asistenții virtuali și difuzoarele inteligente. S-a constatat că marea în majoritate a cazurilor de abuz a existat un „element cibernetic”, inclusiv programe-spion.
„Prea des se așteaptă ca victimele să se ferească de abuzul de tehnologie, în loc ca firmele din domeniu să ia măsuri pentru a preveni răul”, a spus Comisarul pentru abuzuri domestice pentru Anglia și Țara Galilor.
În Marea Britanie există, în medie, 9 gadgeturi conectate la internet în fiecare casă, iar până la jumătatea secolului se estimează că vor exista 24 de miliarde de aparate interconectate, la nivel mondial.