x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionii electronici din casă

Spionii electronici din casă

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   06:45
Spionii electronici din casă

Gadgeturile folosite la fitness, sistemele de securitate din casă, monitoarele pentru bebeluși se numără printre aparatele care permit „abuzul domestic bazat pe tehnologie”, consideră parlamentarii britanici. Ei vorbesc despre înmulțirea cazurilor de urmărire, hărțuire, constrângere și control al victimelor, prin colectarea de sunete, imagini și alte date furnizate de aceste aparate.

„Este incontestabil că tehnologiile de conectare au adus beneficii pentru viața de zi cu zi, însă reversul este riscul real ca unele dintre aceste gadgeturi să pună în pericol confidențialitatea și siguranța personală online”, a declarat Dame Caroline Dinenage, șefa Comitetului pentru Cultură, Media și Sport din Parlamentul britanic. Comitetul studiază problema de primăvara trecută, printre aparatele avute în vedere fiind asistenții virtuali și difuzoarele inteligente. S-a constatat că marea în majoritate a cazurilor de abuz a existat un „element cibernetic”, inclusiv programe-spion.

 

„Prea des se așteaptă ca victimele să se ferească de abuzul de tehnologie, în loc ca firmele din domeniu să ia măsuri pentru a preveni răul”, a spus Comisarul pentru abuzuri domestice pentru Anglia și Țara Galilor.

 

În Marea Britanie există, în medie, 9 gadgeturi conectate la internet în fiecare casă, iar până la jumătatea secolului se estimează că vor exista 24 de miliarde de aparate interconectate, la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: gadget fitness