x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă a lui Joe Biden pe tema gripei porcine

Gafă a lui Joe Biden pe tema gripei porcine

30 Apr 2009   •   00:00

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că şi-ar sfătui familia să evite deplasările cu avionul sau cu metroul, pentru a nu se îmbolnăvi de gripă porcină. Declaraţia sa a provocat critici din partea asociaţiilor de transport.



Întrebat la NBC ce le-ar spune rudelor sale, dacă acestea ar trebui să ia un avion spre Mexic în următoarea săptămână, Biden a declarat: "Le-aş spune - şi le-am şi spus - că acum nu m-aş duce nicăieri  în spaţii închise".

Potrivit lui Biden, problema este că "dacă o persoană strănută, virusul se propagă în întregul avion". "De asemenea, nu le-aş spune nici să circule cu metroul", a mai declarat Biden.

Biden este cunoscut că face comentarii tăioase şi multe gafe.

Secretarul pentru securitate internă, Janet Napolitano, a spus apoi că, dacă Biden ar putea face din nou declaraţia, "le-ar spune rudelor sale că, dacă se simt rău, ar trebui să evite transportul public sau spaţiile închise, pentru că, într-adevăr, acesta este sfatul pe care îl dăm şi noi".

Purtătoarea de cuvânt al lui Biden, Elizabeth Alexander, a încercat să clarifice declaraţiile lui Biden. "Sfatul pe care îl dă membrilor familiei este acelaşi dat de administraţie tuturor americanilor: trebuie să evite călătoriile spre şi din Mexic, dacă acestea nu sunt absolut necesare".

"Dacă sunt bolnavi, ar trebui să evite avioanele şi alte spaţii publice închise, cum ar fi metroul. Acesta este sfatul pe care vicepreşedintele l-a dat membrilor familiei sale care călătoresc săptămîna aceasta cu avioane", a subliniat Alexander.

Asociaţia americană a transporturilor a răspuns "recentelor comentarii care i-ar putea face pe americani să nu mai folosească transportul public sau avioanele comerciale". "Oficialii trebuie să respecte fragilul echilibru între informarea corectă a cetăţenilor şi a nu-i face să renunţe la călătorii sau a întreprinde o activitate economică importantă", a declarat Roger Dow, preşedintele asociaţiei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe biden