x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAFELE - Campanie electorală fără greşeli nu s-a mai pomenit

GAFELE - Campanie electorală fără greşeli nu s-a mai pomenit

de Marina Constantinoiu    |    05 Noi 2008   •   00:00

Au fost 21 de luni de campanie, cu răsturnări de situaţie, cu momente vesele sau penibile, cu bune şi cu rele. Era imposibil să nu se înregistreze şi gafe. Nimic nu e perfect pe lumea asta, aşa că nici campania electorală americană n-a scăpat nepătată după istovitoarele luni de concentrare pe politică.



Mai cârcotaşi, ziariştii de la cotidianul francez Le Figaro fac o trecere în revistă a gafelor candidaţilor la Preşedinţia Statelor Unite, înregistrate în timpul lungii campanii electorale, care s-a încheiat o dată cu votul de ieri, potrivit Mediafax.

PRIMA

La 19 martie, John McCain, care a denunţat cu fiecare prilej lipsa de experienţă în domeniul politicii externe a rivalului său, i-a confundat pe şiiţi cu sunniţii, afirmând că Iranul sprijină al-Qaida din Irak, fiind corectat de senatorul care îl însoţea, Joe Lieberman. Iranul, o ţară şiită, susţine grupări extremiste şiite din Irak, şi nu reţeaua al-Qaida, o organizaţie sunnită.

A DOUA
La 14 mai, Barack Obama a declarat că a vizitat 57 de state americane, în timp ce acestea sunt numai 50.

A TREIA
Cu un alt prilej, la 16 august, McCain declară că o persoană bogată este cea care câştigă cel puţin cinci milioane de dolari pe an, iar ulterior, la 20 august, a avut dificultăţi în a preciza numărul locuinţelor pe care le deţine, afirmând că echipa sa va putea răspunde la această întrebare.

A PATRA

Deşi candidatul democrat la Casa Albă a făcut tot posibilul pentru a aminti că nu este musulman, el are un lapsus în timp ce este invitat la postul ABC, evocând tocmai “credinţa sa musulmană”.

×