x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GALERIE FOTO. Bulgări de zăpadă GIGANT în Rusia

GALERIE FOTO. Bulgări de zăpadă GIGANT în Rusia

09 Noi 2016   •   23:05
GALERIE FOTO. Bulgări de zăpadă GIGANT în Rusia
Sursa foto: http://siberiantimes.com/

Locuitorii oraşului Nyda, situat deasupra Cercului Arctic, au observat acum 14 zile un fenomen pe care nu îl mai văzuseră niciodată în viaţa lor: bulgări de zăpadă gigantici formaţi în mod natural. Mărimile acestora sunt variate, de la o minge de tenis, la una de baschet. Ekaterina Chernykh, rezident al oraşului, spune că sunt plasaţi într-un singur loc, „de parcă cineva i-a vărsat acolo. Sunt de marimi diferite, de la mingi de tenis, la mingi de volei”, citează siberiantimes.com.

„Am fost foarte surprinşi. Mulţi oameni nu au crezut până nu au văzut cu ochii lor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum. Şi nu a fost atât de multă zăpadă ca să se formeze. Este foarte interesant”, adaugă aceasta.

Există însă o explicaţie şi un răspuns la întrebarea cum de s-au format aceşti bulgări.

Sergey Lisenkov, purtător de cuvânt al Institutului de Cercetare din Arctic şi Antartic (Arctic and Antartic Research Insitute” a declarat că: „Este un fenomen natural rar. Când nivelul apei creşte în golf, intră în contact cu îngheţul, iar plaja începe să fie acoperită cu gheaţă. Când apa se va retrage încet, gheaţa rămâne, iar bucăţile de gheaţă se rostogolesc în nisipul ud, de unde se vor forma aceste bile.”

Un fenomen similar a fost văzut în 2014, în zona Lacului Michigan.

Citeşte şi Whoopi Goldberg, Cher sau Barbra Streisand, printre celebrităţile care vor părăsi SUA dacă Trump este ales preşedinte

SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - 3 mici localităţi din New Hampshire au votat la miezul nopţii

×