x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - 3 mici localităţi din New Hampshire au votat la miezul nopţii

SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - 3 mici localităţi din New Hampshire au votat la miezul nopţii

08 Noi 2016   •   11:40
SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - 3 mici localităţi din New Hampshire au votat la miezul nopţii

Trei mici localităţi dintr-o zonă izolată din statul american New Hampshire şi-au exprimat votul în primele momente ale zilei de marţi în cadrul alegerilor prezidenţiale, republicanul Donald Trump obţinând 32 de voturi, iar democrata Hillary Clinton - 25, după numărătoarea generală, informează DPA. 

Puţinii locuitori ai celor trei comunităţi au votat imediat după miezul nopţii, într-un ritual electoral care are loc o dată la patru ani şi care datează din prima jumătate a secolului al XX-lea. 

Numărul jurnaliştilor a fost cu mult mai mare decât cei opt votanţi eligibili în Dixville Notch, o comunitate situată în regiunea Great North Woods din New Hampshire, la circa 30 de kilometri de Canada. 

Clinton l-a învins pe Trump cu patru voturi la două în Dixville Notch. Ea a obţinut de asemenea o victorie de 17 voturi la 14 în Hart's Location, o localitate cu o populaţie de doar 40 de persoane. 

Însă mogulul imobiliar a depăşit-o pe contracandidata democrată cu 16 voturi la patru în Millsfield, la câţiva kilometri sud de Dixville Notch. Este pentru prima dată în ultimele decenii când această comunitate votează. 

Legea electorală din regiunea Noua Anglie le permite comunităţilor cu populaţii mai mici de 100 de persoane să îşi deschidă urnele la miezul nopţii, aceasta devenind o tradiţie cu care localnicii se mândresc. 

Evenimentul stârneşte mereu curiozitatea şi este în atenţia media la fiecare ciclu electoral, deşi nu este considerat un indicator despre cum locuitorii din restul acestui mic stat din nord-est vor vota în timpul zilei. 

New Hampshire are patru voturi în Colegiul Electoral şi este considerat un stat în care rezultatul scrutinului va fi extrem de imprevizibil, Trump şi Clinton fiind cotaţi umăr la umăr. 

Dixville Notch a organizat primul său vot la miezul nopţii în 1960 la Balsams Resort, unde are loc şi astăzi. AGERPRES/(AS - autor: Ionuţ Mareş, editor: Gabriela Ionescu)

FOLOSIREA ACESTEI ŞT

×
Subiecte în articol: sua alegeri prezidentiale 2016