x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gata cu vacanţa. Papa se întoarce la Vatican

Gata cu vacanţa. Papa se întoarce la Vatican

30 Iul 2009   •   00:00

Papa şi-a terminat vacanţa de 16 zile petrecută în Valea d'Aoste şi s-a înapoiat la Roma, de unde a plecat imediat spre Castel Gandolfo, reşedinţa sa estivală, a anunţat agenţia aeroportuară Telenews. Avionul la bordul căruia călătorea papa Benedict al XVI-lea a aterizat în jurul orei 19.00 pe o pistă a aeroportului militar Ciampino, a indicat Telenews.



El urma să se ducă la Castel Gandolfo, la sud de Roma, la bordul unei maşini înmatriculate în Vatican, a adăugat agenţia, potrivit căreia papa va rămâne acolo până la sfârşitul lunii septembrie, pregătind mai ales sinodul episcopilor africani prevăzut între 4 şi 25 octombrie. În timp ce se va afla la Castel Gandolfo, şeful Bisericii Catolice va ţine audienţele sale generale săptămânale şi va relua de asemenea audienţele sale private.

El urmează mai ales să îi primească sâmbătă pe atleţii campionatelor mondiale de nataţie care se ţin la Roma şi să celebreze rugăciunea Angelus duminică.

Benedict al XVI-lea a plecat de la Vatican pentru a ajunge în localitatea Combes d'Introd din Valea d'Aoste la 13 iulie, aminteşte AFP. Vacanţa sa a fost puţin perturbată după ce el a căzut în camera sa în noaptea de 16 spre 17 iulie, fracturându-şi încheietura mâinii drepte şi fiind apoi necesară o operaţie

×
Subiecte în articol: externe