x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gemene vândute la naștere unor familii diferite, reunite după 20 de an de un videoclip TikTok

Gemene vândute la naștere unor familii diferite, reunite după 20 de an de un videoclip TikTok

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   16:30
Gemene vândute la naștere unor familii diferite, reunite după 20 de an de un videoclip TikTok

Două gemene identice din Georgia au fost vândute la naștere unor familii diferite. După 20 de ani, s-au descoperit întâmplător în urma unui videoclip pe TikTok.

Amy și Ano s-au născut la maternitatea Kirtskhi din Georgia în 2002. Au fost adoptate de familii diferite, relatează The Guardian.

Povestea începe când gemenele aveau 12 ani. Amy Khvitia se afla în casa nașei sale de lângă Marea Neagră și se uita la emisiunea ei preferată, Georgia's Got Talent. Era o fată care dansa jive și care arăta exact ca ea. Era identică. Amy a menționat acest lucru familiei sale, dar a fost complet ignorată.

Șapte ani mai târziu, în noiembrie 2021, Amy a postat pe TikTok un videoclip cu ea însăși, cu părul albastru, făcându-și un piercing în sprânceană.

La 320 de kilometri distanță, în Tbilisi, o altă tânără de 19 ani, Ano Sartania, a primit videoclipul de la un prieten. Când a constatat că sunt identice, a încercat să dea de urma fetei, dar nu a reușit să o găsească, așa că a distribuit videoclipul pe un grup WhatsApp al universității pentru a vedea dacă cineva o poate ajuta. Cineva care o cunoștea pe Amy a văzut mesajul și le-a conectat pe Facebook.

Amy a știut instantaneu că Ano era fata pe care o văzuse în urmă cu atâția ani la Georgia's Got Talent.

Fetele au descoperit că în certificatele de naștere, zilele lor de naștere erau la câteva săptămâni distanță. Nu puteau fi surori, cu atât mai puțin gemene. Dar existau prea multe asemănări. Le plăcea aceeași muzică, amândouă adoră să danseze și chiar aveau aceeași coafură. Au descoperit că aveau inclusiv aceeași boală genetică, displazie.

Gemenele s-au întâlnit în Tbilisi.

Mama care a adoptat-o pe Amy nu putea avea copii, iar o prietenă i-a spus că la spitalul local există un copil nedorit. A trebuit să plătească, dar a luat-o acasă și a crescut-o.

Niciuna dintre familiile adoptive nu știa că fetele sunt gemene și, în ciuda faptului că au plătit o mulțime de bani pentru a-și adopta fiicele, spun că nu și-au dat seama că era ilegal. Georgia trecea printr-o perioadă tulburată și, cum personalul spitalului era implicat, au crezut că este legal.

Gemenele au pornit în căutarea părinților lor biologici. Așa au descoperit, pe un grup Facebook, că au o soră în Germania, Aza. Mama ei îi spusese că a născut două gemene la maternitatea din Kirtskhi în 2002, dar au murit.

Grupul de Facebook pe care îl folosiseră gemenele, Vedzeb, înseamnă "Caut" în georgiană. Are peste 230.000 de membri și a dezvăluit un capitol întunecat din istoria Georgiei.

Grupul a fost înființat de jurnalista Tamuna Museridze în 2021, după ce a descoperit că a fost adoptată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gemene poveste