x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GENETICĂ/Doctorul “Dumnezeu”

GENETICĂ/Doctorul “Dumnezeu”

de Anca Aldea    |    03 Mar 2009   •   00:00

Un medic american, care a fost printre pionierii fertilizării in vitro în anii '70, pretinde că a descoperit o cale de a oferi potenţialilor părinţi şansa de a alege anumite caracteristici fizice pentru viitorii lor copii.



Jeff Steinberg de la Institutul de Fertilitate din Los Angeles susţine că, ajutându-se de procedura de testare denumită "diagnostic genetic al preimplantării" (PDG), poate selecta sexul, precum şi culoarea ochilor şi a părului viitorului nou-născut.

Metodele lui Steinberg sunt aspru criticate la Londra, de către un grup de specialişti în domeniul fertilizării artificiale. Penru doctorul Gillian Lockwood de la Comisia de Etică a Colegiului Regal al obstetricienilor şi ginecologilor, copiii nu sunt mărfuri aranjate pe raft. "Dacă se ajunge la punctul în care putem decide ce genă sau combinaţie de gene sunt responsabile pentru ochii albaştri sau părul blond, ce vom face cu acei embrioni care vor deveni oameni cu ochii verzi şi părul roşcat, aşa cum sunt eu?", se întreabă Lockwood.

×
Subiecte în articol: externe