x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Michael, omagiat printr-o monedă de colecţie emisă de Monetăria Britanică

George Michael, omagiat printr-o monedă de colecţie emisă de Monetăria Britanică

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   20:30
George Michael, omagiat printr-o monedă de colecţie emisă de Monetăria Britanică
Sursa foto: Hepta

Regretatul cantautor britanic George Michael a fost omagiat printr-o monedă de colecţie, personalizată, emisă de Monetăria Regală a Marii Britanii - The Royal Mint, transmite Reuters.

Monetăria Regală a Marii Britanii a anunţat luni că noua monedă, care îl înfăţişează pe George Michael purtând ochelarii de soare caracteristici, aduce un omagiu hitului solo al starului muzical din 1987, "Faith".

Aprobată în mod oficial de moştenitorii averii lui George Michael, moneda a fost concepută de artista şi sculptoriţa Sandra Deiana.

"De la debutul său cu Wham! şi până la a deveni unul dintre cei mai bine vânduţi muzicieni solo din toate timpurile, George Michael este un superstar global a cărui activitate a inspirat şi influenţat generaţii întregi prin muzica sa şi stilul său unic", a declarat Rebecca Morgan, director al Serviciului Colecţii din cadrul The Royal Mint.

"Fiind iubit de milioane de fani din întreaga lume, suntem încântaţi să introducem o monedă oficială din Marea Britanie care celebrează viaţa şi moştenirea sa", a precizat ea într-un comunicat.

George Michael, care a cunoscut celebritatea în anii 1980 cu grupul Wham! înainte de a se lansa într-o carieră solo de succes, a încetat din viaţă în ziua de Crăciun, în 2016, la vârsta de 53 de ani.

Noua monedă, cea mai recentă adăugată în seria "Music Legends" a Monetăriei Regale Britanice, care include, de asemenea, astfel de obiecte de colecţie dedicate lui David Bowie, Elton John şi formaţiei Queen, va putea fi achiziţionată începând de luni. 

×
Subiecte în articol: george michael monedă