x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gerard Pique (FC Barcelona), în lacrimi după incidentele din Catalonia

Gerard Pique (FC Barcelona), în lacrimi după incidentele din Catalonia

02 Oct 2017   •   16:26
Gerard  Pique (FC Barcelona), în lacrimi după incidentele din Catalonia

Gerard Pique, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, a izbucnit în lacrimi după meciul disputat cu porţile închise, duminică, cu Las Palmas (3-0), explicând că a trăit cea mai "tristă experienţă" din cariera sa după o zi de haos în Catalonia ca urmare a referendumului pentru independenţa provinciei, relatează AFP. 

"A fost un meci foarte dificil. A fost cea mai ciudată experienţă ca profesionist pe care am te trăit-o în toată viaţa mea", a declarat Pique în zona mixtă după meci. 

Acest meci din etapa a 7-a a campionatului Spaniei a fost jucat în faţa unor tribune goale după decizia "Barcei" de a protesta împotriva intervenţiei brutale a poliţiei împotriva susţinătorilor independenţei, soldată cu peste 90 de răniţi. 

Fundaşul în vârstă de 30 de ani a explicat că jucătorii au decis să dispute meciul după ce conducerea clubului a încercat în zadar să obţină amânarea partidei. 

"Când votezi, poţi vota da, nu, sau vot în alb, dar votezi", a precizat Pique, care a depus buletinul său în urne în cursul dimineţii. 

"În această ţară, timp de mulţi ani, am trăit sub franchism (dictatura dintre 1939 şi 1975), iar oamenii nu puteau vota şi este un drept al lor pe care noi îl apărăm", a adăugat Pique. "Eu sunt catalan, mă simt catalan şi tocmai de aceea astăzi, mai mult ca niciodată, mă simt mândru de oamenii din Catalonia". 

Internaţionalul spaniol (91 de selecţii), campion mondial (2010) şi european (2012) cu selecţionata "la Roja", a reafirmat că poziţia sa în favoarea "dreptului de a decide" al Cataloniei este compatibil cu faptul că poartă tricoul Spaniei. 

"Eu cred că pot continua la echipa naţională pentru că sunt mulţi oameni în Spania care sunt în total dezacord cu faptele care s-au produs azi în Catalonia şi care cred cu adevărat în democraţie", a mai spus Pique. 

Atmosfera a fost una foarte tensionată în Catalonia duminică, poliţia intervenind în forţă pentru a împiedica desfăşurarea acestui referendum. Sute de persoane au fost rănite în cursul confruntărilor dintre forţele de ordine şi manifestanţii care voiau să participe la acest vot interzis de statul spaniol. 
AGERPRES

×