x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de Interne din Austria se ține ferm pe poziție ”Nu are sens admiterea României în spaţiul Schengen în acest moment”

Ministrul de Interne din Austria se ține ferm pe poziție ”Nu are sens admiterea României în spaţiul Schengen în acest moment”

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   19:40
Ministrul de Interne din Austria se ține ferm pe poziție ”Nu are sens admiterea României în spaţiul Schengen în acest moment”

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, a declarat că în acest moment „are sens” includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei.

„Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croaţia şi să nu includem acum Bulgaria şi România. Este important - în cazul sistemului de azil, reţineţi - ca trei aspecte de bază să funcţioneaze: protecţia frontierelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm”, a afirmat ministrul austriac de interne într-un interviul acordat Kurier, întrebat despre posibilul veto al Austriei cu privire la aderarea celor trei ţări la spaţiul Schengen.

Reamintim că nu este prima oară când ministrul Gerhard Karner își exprimă opoziția față de aderarea României la Schengen. În luna noiembriie acesta a spus că Austria nu va fi de acord cu extinderea spațiului Schengen, din cauza valului de migranți ilegali care au ajuns în Austria în 2022.

În prezent, Austria este singurul stat membru UE care se opune oficial intrării României în spațiul Schengen, deși Comisia Europeană a  recomandat  primirea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul european de liberă circulaţie.

 

×
Subiecte în articol: Gerhard Karner schengen