x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania a expulzat în Afghanistan un nou grup de solicitanți de azil

Germania a expulzat în Afghanistan un nou grup de solicitanți de azil

14 Noi 2018   •   09:56
Germania a expulzat în Afghanistan un nou grup de solicitanți de azil

Un grup de solicitanţi de azil din Afganistan respinşi de Germania a ajuns în capitala afgană Kabul miercuri, cu un avion, au anunţat oficiali ai aeroportului, informează dpa. 

Avionul a aterizat pe aeroportul din Kabul la orele 08:30 (04:30 GMT), cu circa 40 de afgani la bord. 

Aceasta este cea de-a 18-a expulzare de afgani organizată de Germania din decembrie 2016. În total, 383 de afgani au fost repatriaţi înainte de acest cel mai recent zbor. 

Repatrierile sunt ţinta criticilor, pe fondul recentelor confruntări sângeroase care au avut loc în Afganistan. Criticii susţin că Afganistanul este în continuare o ţară prea periculoasă, în condiţiile în care lupta forţelor guvernamentale împotriva atât a talibanilor, cât şi a militanţilor grupării Stat Islamic (SI) continuă să se înteţească. 

Potrivit forţelor militare afgane, guvernul deţine controlul doar în circa jumătate dintre districtele ţării. Militanţii talibani şi-au înteţit în ultimele luni atacurile asupra forţelor de securitate afgane şi clădirilor guvernamentale, şubrezind forţele armate afgane pe întreg teritoriul ţării. 

În iulie, un afgan s-a sinucis după ce a fost expulzat. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, a locuit în Germania opt ani înainte de a fi trimis înapoi la Kabul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: solicitanti de azil germania afghanistan