x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania ajută Republica Moldova să gestioneze situația refugiaților din Ucraina

Germania ajută Republica Moldova să gestioneze situația refugiaților din Ucraina

12 Mar 2022   •   12:40
Germania ajută Republica Moldova să gestioneze situația refugiaților din Ucraina

Uniunea Europeană va primi 2.500 de refugiaţi ucraineni din cei peste 100.000 aflaţi în Republica Moldova, a anunţat astăzi ministrul german de Externe, Annalena Berbock, într-o conferinţă de presă comună la Chişinău după o întâlnire cu viceprim-ministrul moldovean şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, transmit Reuters și DPA.

Germania lucrează cu partenerii internaţionali pentru a stabili un transport aerian pentru refugiaţii ucraineni care au ajuns în Republica Moldova, a mai precizat Baerbock, adăugând că guvernul de la Berlin va aduce 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova direct în Germania ca un prim pas.

Printre aceste iniţiative se numără un „coridor verde” cu autobuze care să circule prin România, precum şi zboruri directe de la Chişinău sau via ţări vecine, a mai anunţat ea, citată de DPA.

Aproape 300.000 de refugiaţi au ajuns în Republica Moldova, dintre care o treime au rămas pe teritoriul republicii.

Ministrul german de Externe a mai spus că, în legătură cu afluxul de refugiaţi, guvernul Republicii Moldova va primi o asistenţă de 5 milioane de euro de la UE şi 3 milioane de euro de la guvernul german, care se vor adăuga celor 37 de milioane de euro deja promise în acest an.

Peste 1,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, susține ONU. Dintre acestea, peste un milion erau în Polonia, la data de 11 martie.

 

×
Subiecte în articol: refugiati moldova