x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania, fără pauză de fumat la serviciu

Germania, fără pauză de fumat la serviciu

16 Ian 2012   •   08:46
Germania, fără pauză de fumat la serviciu

Federatia germana a asociatiilor care reprezinta intreprinderile mici si mijlocii intentioneaza sa interzica oficial pauzele acordate pana acum angajatilor pentru fumat, anunta ANSA, citata de juridice.ro. Salariatii fumatori vor putea fuma astfel doar in timpul mesei de pranz.

Mario Ohoven, presedintele federatiei, a declarat ca "pauzele pentru tigari costa mult angajatorul si reprezinta un element perturbator al cursului normal de desfasurare a activitatii la locul de munca".

Si in Belgia s-au luat masuri cu privire la fumat. Guvernul belgian a extins interdictia fumatului pe sute de terase, noteaza De Standaard, iscand astfel nemultumirea proprietarilor de restaurant si cafenele.

Noile norme impun ca o parte din terasa 'sa fie deschisa in permanenta, indiferent de conditiile climatic', iar daca nu este posibil, interdictia se aplica intregii terase.

'Aceasta noua interpretare este absolut dramatic', a declarat Jan De Haes, presedintele asociatiei Horeca Vlaanderen. 'S-au construit terase pe aceasta baza. In plus, unele municipalitati interzic acest tip de terasa semi-acoperita', a explicat el.

×