x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să impună o taxă URIAȘĂ pe veniturile companiilor din energie

Germania vrea să impună o taxă URIAȘĂ pe veniturile companiilor din energie

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   10:12
Germania vrea să impună o taxă URIAȘĂ pe veniturile companiilor din energie
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Berlin iau în calcul impunerea unei taxe de 33% pe profiturile suplimentare ale companiilor din energie, arată un document al Ministerului de Finanțe, citat de Die Welt.

Sunt vizate societățile din petrol, gaze și cărbune ale căror profituri din perioada 2022-2023 au crescut cu peste 20% față de nivelul mediu al profitului din intervalul anterior 2018-2021.
Statele UE au convenit, în septembrie 2022, introducerea unei astfel de taxe. În plus, se mai are în vedere o altă taxă pe veniturile excesive ale producătorilor de energie care utilizează surse mai ieftine dar le-au obținut ca urmare a prețurilor ridicate.

Totodată, cancelarul Olaf Scholz a introdus un pachet de circa 200 de miliarde de euro pentru ajutorarea consumatorilor. 

Guvernul federal de la Berlin vrea ca din această taxă să finanțeze o eventuală plafonare a prețurilor la gaze și electricitate. 
Ministerul de Finanţe, condus de Christian Lindner, se aşteaptă la venituri suplimentare de circa trei miliarde de euro. se aşteaptă la venituri suplimentare de circa trei miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: germania plafonare energie taxa profituri