x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - GERMANIA - Incendiu de proporţii la BASF, la cea mai mare fabrică de produse chimice din lume

UPDATE - GERMANIA - Incendiu de proporţii la BASF, la cea mai mare fabrică de produse chimice din lume

17 Oct 2016   •   13:45
UPDATE - GERMANIA - Incendiu de proporţii la BASF, la cea mai mare fabrică de produse chimice din lume

UPDATE: Mai multe persoane au fost rănite şi altele sunt date dispărute după o explozie care a avut loc luni la o fabrică de produse chimice a grupului BASF din Ludwigshafen, vestul Germaniei, a anunţat compania, citată de AFP. 

"Explozia a fost cauzată de incendii în timpul lucrărilor la sistemul de conducte," a indicat grupul german într-un comunicat. 

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar compania BASF a cerut locuitorilor din vecinătate să evite să iasă din locuinţe şi să ţină ferestrele şi uşile închise. 

Poliţia locală relatează pe website-ul său despre un incendiu de amploare, iar imaginile difuzate pe reţelele de socializare arată o imensă coloană de fum negru ridicându-se deasupra portului fluvial al oraşului. Potrivit primăriei, la operaţiunea de stingere a incendiului participă şi o navă a pompierilor. 

Administraţia locală din Ludwigshafen a menţionat pe contul ei de Twitter că locuitorii se plâng de iritaţii ale căilor respiratorii. 

În complexul industrial Landeshafen Nord, unde s-a produs explozia, sunt tratate gaze, lichide inflamabile şi gaze naturale lichefiate. AGERPRES

Ştirea iniţială: Focul şi fumul gros au acoperit platforma chimică BASF din localitatea germană Lampertheim, relatează presa locală citată de RT:

Patru angajaţi ai companiei au fost răniţi iar compania a declarat într-un comunicat de presă că fumul nu este nociv pentru mediu.

BASF, care are peste 122.000 de angajaţi în toată lumea. declară că a informat autorităţile despre incidentul petrecut pe platforma de la Lampertheim.

 

×
Subiecte în articol: incendiu la basf