x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Martin Schulz va demisiona de la conducerea SPD

Germania: Martin Schulz va demisiona de la conducerea SPD

07 Feb 2018   •   14:37
Germania: Martin Schulz va demisiona de la conducerea SPD

Liderul Partidului Social Democrat german (SPD), Martin Schulz, va demisiona de la conducerea formaţiunii, urmând să fie înlocuit de Andrea Nahles, şefa grupului social-democrat din Bundestag, au declarat miercuri surse din cadrul partidului, citate de dpa. 

Martin Schulz va prelua postul de ministru de externe în guvernul pe care SPD îl va forma împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, în urma acordului convenit miercuri după negocieri maraton. 

Schulz, în vârstă de 62 de ani, fost preşedinte al Parlamentului European, exclusese anterior posibilitatea de a accepta un post într-un nou cabinet Merkel. 

Numeroşi social-democraţi au exprimat rezerve faţă de perspectiva unei noi 'mari coaliţii' cu Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral. 

SPD a beneficiat de o creştere în sondaje imediat după desemnarea lui Martin Schulz, în ianuarie 2017, la şefia partidului şi drept contracandidat al Angelei Merkel în alegerile din septembrie, încheiate însă cu cel mai slab rezultat electoral postbelic pentru această formaţiune. 

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD era singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania spd martin schulz