x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania nu va trata romii după modelul Franţei

Germania nu va trata romii după modelul Franţei

de Irina Cristea    |    19 Sep 2010   •   00:00

Germania nu va expulza cetăţenii de etnie romă, după modelul pus în practică de Franţa, au indicat miniştrii de Interne ai landurilor germane. Cu toate acestea, oficialii au criticat politica Guvernului federal faţă de această comunitate etnică, relatează site-ul Thelocal.de, preluat de Mediafax.

Ministrul de Interne al landul Renania de Nord-Westphalia, Ralf Jaeger, a atras însă atenţia că trebuie făcută o diferenţiere clară între romii din Kosovo şi cei din România şi Bugaria. De aceeaşi părere este colegul său din Berlin, Ehrhart Körting, care a declarat, pentru Der Spiegel, că "mulţi dintre refugiaţii de război din Kosovo lucrează aici, câştigă bani şi şi-au crescut copiii aici" şi că adevărata problemă o reprezintă romii din Bulgaria şi România, care de multe ori lucrează ilegal în construcţii sau îşi trimit copiii la cerşit.
Potrivit revistei, prin acordul semnat în aprilie între Germania şi Kosovo, 12.000 de romi riscă să fie deportaţi. Până în prezent, doar 87 au fost deportaţi şi, în pofida declaraţiilor preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, puţine persoane vor mai fi probabil deportate în viitorul apropiat.

În districtul berlinez Neukoelln, un grup de lucru format din asistenţi sociali şi Poliţie a fost creat pentru a media conflictele cu şi din interiorul comunităţii rome.

×
Subiecte în articol: externe