x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania pregătește terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

Germania pregătește terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

26 Oct 2022   •   20:00
Germania pregătește terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

Guvernul german a convenit miercuri asupra unui cadru pentru legalizarea canabisului recreațional pentru adulți, sub rezerva compatibilității cu legislația UE, a anunțat ministrul sănătății, Karl Lauterbach.

Liniile principale ale proiectului vizează plasarea producției și comerțului cu canabis sub "control public" și autorizarea achiziționării și deținerii "unei cantități maxime de 20-30 de grame" pentru consumul personal, a explicat ministrul în cadrul unei conferințe de presă, potrivit AFP.

Associated Press anunță că planul aprobat de cabinet rămâne sub semnul întrebării, deoarece guvernul vrea mai întâi să se asigure că este compatibil cu legislația Uniunii Europene.

Karl Lauterbach a spus că va merge mai departe cu legislația doar dacă acesta este cazul.

Planul prevede vânzarea de canabis pentru adulți în puncte autorizate, iar scopul este de a combate piața neagră, a declarat Lauterbach. El a adăugat că guvernul intenționează să reglementeze strict piața.

Legalizarea vânzărilor controlate de canabis este una dintr-o serie de reforme prezentate în acordul de coaliție încheiat anul trecut între cele trei partide social-liberale care alcătuiesc guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Aceștia au declarat că planul va asigura un control de calitate, protejând în același timp tinerii, și au convenit ca "efectele sociale" ale noii legislații să fie examinate după patru ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canabis germania